Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. 4. 2006

Výstavy

                                Výstavy

Výstavy uštěchtilých koček s průkazem původu hrály v minulém století hlavní roli při vytváření palety nových plemen, která dnes obdivujeme. Chovatelé šlechtili stále nové variety koček, pojmenovávali je a oficiálně uznávali.

Samozřejmě, že prováděli výběrovou plemenitbu podle svých představ ideální kočky.Nikdo se však nestaral o to, jestli je to dobré i pro kočky. Při šlechtění byla hlavní starost, aby kočka vypadala pěkně a jen velmi málo pozornosti věnovalo nedostatkům, které s tím byly spojeny. Je ovšem pravda, že ělechtitelská práce s ušlechtilými kočkami přinesla méně genetických škod, než tomu v mnohých případech bylo při šlechtění psů.Jestliže se rozhodnete dobýt na výstavách cenné úspěchy, musíte se připravit, že to bude stát spoustu času a peněz. Je to ale obrovsky vzrušující a okouzlující.

Ať už máte kočku s průkazem původu nebo ne, jděte na jednu nebo dvě výstavy. Budete z toho mít nesmírný požitek, i když je úplně jasné, že váš starý, věrný kocour, kterého kste nechali dřímat u krbu, je ta nejlepší kočka na světě!  

Obrazek

ObrazekObrazek