Jdi na obsah Jdi na menu
 


17. 3. 2007

Původ a zdomácnění kočky

Dávní Savci

Asi před 65 až 70 milióny let, v době blízké slavným časům dinosaurů, objevila se nová poměrně nenápadná zvířata, kterým by každý pozorovatel té doby dával jen malou šanci na úspěch v konkurenci vývoje. Byli to první savci: malí, s dlouhými nosy, hmyzožraví šplhající po stromech a nepříliš čilí. V průběhu věků se ubírali různými cestami vývoje. Z některých se stali býložravci jiní dali přednost masité potravě a lovili rozmanitou kořist. Tito masožraví savci byli prvními předky šelem,tedy i koček. Savci byli vývojově velmi plastičtí a dynamičtí, proto si záhy podmanili celý svět.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Máš to tu moc moc moc hezounký.

Lucinka, 29. 10. 2007 16:18

Moc miluju kočičky jako ty.
Doma mám kočku.
Je to samec.
Pojmenovala jsem ho Andulín,ale většinou mu říkám Andy.
Já asi nemusim chodit do zoo protože mám doma králíčka,morče,rybky a psa.Měla jsem i andulky ale ty mi zemřeli MOC MOC DLOUHO JSEM PLAKALA.

Ne ne z webu ne

Mouríšek, 22. 7. 2007 16:25

Všechny informace jsou ze dvou knížek tady ten článek je z knížky Velká Kniha o Kočkách a například článek o Evropské kočce je z knihy Kočky od M.Říhové a R. Bílka.

technický dotaz:

kikuša-mocka..., 4. 7. 2007 13:11

ty máš tak velkou paměť ve webu,??kde jsi vzala tak velkou paměť??dikez zs odpověď...

www.kocky-kotata.estranky.cz

kikuša-mocka..., 4. 7. 2007 10:23

máš pěkný stránky, jukni se pls na moje (v nadpise) dikez...

Máš moc hezký estránky

janička, 23. 6. 2007 21:45

Máš je ůžasný!!!Já bych tohle nedokázala ani za 9000let!!!tolik toho!!!Já bychto všechno zkopírovala z ostatních stránek a glogcích Abych seti vyrovnala!!!ÚŽASNÉ ESTRÁNKY!!!