Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. 4. 2006

Nová plemena perských koček

                  Nová plemena perských koček

ObrazekCHOVATELÉ NIKDY NEPOVOLUJÍ ve snaze získat ještě krásnější variety perských koček.Mezi ty nejnověji vyšlechtěné patří zlaté perské kočky a kymerské kočky.

Historie

Perská kočka zlatá činčila a stínovaná zlatá perská vznikly jako vedlejší produkty v chov upeských koček činčil.Ve vrzích stříbřitých stínovaných koček se pravidelně oběvovala hnědá koťata, ta se však obvykle vyřazovala. Teprve v posledním desetiletí bylo povoleno je vystavovat. Kymerská kočka je vlastně dlouhosrstá manská kočka a byla v 60 letech vyšlechtěna z mutantů, kteří se čas od času v USA objevovali ve vrzích manských koček. Oficiálně bylo toto plemeno uznáno roku 1980.

Temperament

Nové variety perských koček jsou obvykle stejně milé a přítulné jako jiné perské kočky. kymerská kočka je stejně oddána a přátelská jako manská kočka.

Variety

Mezi další nové perské kočky patří nádherná lila krémová perská kočka, čokoládově želvovinová perská kočka, zlatě mramorovaná perská kočka a zlatá skvrnitě mramorovaná perská kočka.Kymerská kočka se chová témeř ve všech barvách manské kočky.


Perská kočka zlatá činčila

Tak jako všenchy variety perských koček činčil vyžaduje i tato varieta zančnou, má-li její srst ukázat všechny přednosti.

Stínovaná perská kočka

Dlouhá, hedvábná srst s teple krémovou podsadou s pláštěm z pestíků s černými špičkami je kombinace, která stále více získává přízeň veřejnosti. 

Kymerská kočka

Manská bezocasá kočka s dlouhou srstí. Plemeno vzniklo v USA podchycením dlouhosrstých mláďat, která se objevila ve verzích manxů. Recesivní gen pro dlouhosrstost se do chovu manxů dostal prostřednictvím krátkosrstých koček s normálním ocasem, s nimiž see manxové kříží.

Název plemene je odvozen od velšského pojmenování pro Wales. Tyto kočky patří k raritám a uznávají je pouze některé chovatelské kluby v USA.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kočky

teja, 19. 2. 2011 17:11

dobrá kočka v kleci

::Kjásný čičinky::

Leníšek, 17. 8. 2006 13:57

Ahojík! moc moc kjásný fotešky čičinek a to nemyslim jenom těhlech pár, ale na celý stránce... za chvilku si jedu kupovat peršanku, kže to tady etě tag projíždim... fakt to tu máš hezký...! =)